Köszönöm, hogy itt vagy!

Szeretném, ha ezt a blogot együtt írnánk!
Kérlek oszd meg itt véleményed, tapasztalatod, tudásod!
Ha van hasonló témában weboldalad vagy blogod, szívesen kiteszem a linked - kérlek cserébe Te is tedd ki az enyémet.
Megírhatod- és írd is meg! - milyen témában olvasnál cikkeket, anyagokat, és igyekszem kérésednek mielőbb eleget tenni.

Előre is köszönöm a bejegyzéseket: Krisztina

Sikerprogram, 2x2linkstart

2010. november 30., kedd

FELSŐ LÉGÚTI FERTŐZÉSEK-GYERMEKKORI ALLERGIA

Beköszöntött a "nemszeretem" idő- hiszen valljuk be őszintén: ha bár az évszak szépségeinek mindannyian örülünk- sokunknak a folyamatos megfázás, influenza,- ne is túlozzuk a felső léguti fertőzésektől való félelem jut eszébe a TÉL szó hallatán.

 Akinek gyermeke van a szokottnál is jobban odafigyel arra, hogy megóvja még a "széltől is" , előkerülnek a vitaminok, meleg teák, házi praktikák: hiszen ki szeretné ha belázasodna és ágyban kellene töltenie a gyereknek ezeket a napokat?!

 Szeretnék segíteni abban, hogy mire figyeljünk oda nem csak a gyermekünk-a mi egészségünk védelmében isL

  •  Melyek a felső légúti fertőzés jellemző tünetei?

 Fontos tudni, hogy a gyermekkori felső légúti megbetegedéseket vírusos fertőzés okozza. A megbetegedésre különösen a kisgyermekek hajlamosak. Nem ritka, hogy évi 8-10 alkalommal is megfertőződnek, így gyakran hiányoznak az óvodából vagy az iskolából.
 Az alábbiakban a leggyakoribb felső légúti megbetegedésekről írok.


  • Nátha  
  Ezt a rendkívül gyakori betegséget az úgynevezett rhinovírus okozza. A vírusnak számos formája ismert, ezért kapjuk el a náthát annyiszor életünkben. A tünetek órákon vagy napokon belül megjelennek, a betegség fáradtságérzettel, lázzal, torokfájással, tüsszögéssel, orrfolyással és rossz közérzettel jár.
 Teljes lefolyása 5-7 napot vesz igénybe. A szó hagyományos értelmében "gyógyítani" nem lehet, csupán a tüneteket kezelni fokozott folyadékbevitellel és pihenéssel.


  • Arcüreg-gyulladás

 A betegséget bakteriális fertőzés okozza. Jellemző tünetei a homlok és az arc területén jelentkező fájdalomérzet, valamint a fokozott orrváladékozás.
 Ne próbáljuk magunk gyógyítgatni- haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, hiszen a beteget antibiotikummal kell kezelni.


  • Mandulagyulladás                              

  A mandulagyulladást bakteriális fertőzés okozza. Gyerekeknél gyakrabban fordul elő, mint felnőttek esetén, óvodákban-iskolákban gyakoriak a lokális "járványok". Az esetek zömét vírusos fertőzés okozza (ún. adenovírus).
 A legjellemzőbb tünet a torokfájás. Kezelni fokozott folyadékbevitellel és pihenéssel lehet, antibiotikumot csak súlyosabb esetekben ír fel az orvos, ilyenkor a mandulák műtéti eltávolítására is szükség lehet. 
  
  • Allergiás asztma

 Allergiáról akkor beszélünk, amikor az immunrendszer bizonyos anyagokra túlzott reakciót ad (ezeket az anyagokat összefoglaló néven allergéneknek nevezzük).
 A legismertebb allergének a növényi pollen, a poratkák, a baktériumok, a gombaspóra és az állatszőr.
 Az allergia nagy szerepet játszik az asztmás betegségek kialakulásában: az asztmás gyerekek 90%-a, az asztmás felnőtteknek pedig mintegy fele allergiás panaszoktól is szenved. Amikor egy asztmás beteg allergén anyagot lélegez be, szervezete allergiás reakciót ad; a felső légutak beszűkülnek, és ez asztmatikus rohamot vált ki. A legjellemzőbb tünetek között találjuk a köhögést, a mellkasban jelentkező szorító érzést és a fulladást.
 Az én 3 éves kisfiam súlyos asztmás, sajnos eleddig nem tudtunk meglenni a sprayk nélkül- ami sokszor mentette már meg a fulladástól. Átérzem minden szülő aggodalmát akinek asztmás gyermeke van.
 Képzeljétek el, hogy a nyugati országokban az asztma a népesség 15%-át érinti, és különösen gyermekkorban számít gyakorinak. Az asztmás panaszokkal orvoshoz forduló betegek száma fokozatosan nő.
 Megnyugtató lehet az a tudat, hogy a gyermekkori asztma kinőhető, ám a betegség a későbbiekben visszatérhet.
 A betegnek kerülnie kell az allergén anyagokkal való érintkezést (pl. állatszőr, penész, cigarettafüst, stb). A gyógyszeres kezelés során a beteg egy speciális készülék segítségével port vagy porlasztott gyógykészítményt lélegez be. Az asztmatikus betegségek kezelésére használt gyógyszerek tágítják a légutakat, gyulladáscsökkentő hatásúak, szteroid tartalmuk enyhíti az irritációt és a duzzanatot, antiallergén hatóanyagaik elejét veszik a túlzott immunreakciók kialakulásának.


 Természetesen mindenki maga dönt az egészsége felől, de jó tisztában lenni ezekkel a tényekkel.
 Most a téli időszakban én sok méz fogyasztását javaslom megelőző- és kiegészítő kezelés képpen. Én a magam részéről a megbízható minőségi termelő mézeket ajánlom- ízlésünknek megfelelő ízvilágút is választhatunk.
 Csempésszük bele teába, süteménybe, de akár a kenyérre is kenhetjük a gyereknek uzsonnára.
 Lehet, hogy nem olcsó a jó minőségű méz- de higgyétek el: megtérül az ára!
 Különböző táplálékkiegészítőket is szedhetünk, és találtam olyan oldalakat, ahonnan gyermekeknek is biztonsággal rendelhetünk.
 Nem akarok senkit meggyőzni a magam igazáról, csak lehetőségképpen ha szívesen tájékozódnál ilyen témában ide teszek néhány oldal bannerét, amire ha rákattintasz máris az adott oldalon leszel:





illetve még ezt a linket is ideteszem: http://www.tartos-jolet.hu/invited.php?g=1&refid=hELR23TS

Mit is kívánhatnék még?

Jó egészséget mindenkinek!

1 megjegyzés:

  1. Amit a mandulagyulladásról írsz, kissé zavaros, először bakteriális fertőzésnek tünteted fel, utána azt írod, hogy zömében vírus a kiváltó ok (ez tényleg így van, a légúti betegségek nagy részét vírus okozza). Az allergéneknél milyen baktériumokról van szó? Én inkább patogéneknek és nem allergéneknek ismerem őket. Az infóid honnan származnak? Töröld ki ezt a megjegyzésemet, csak azért írtam, hogy korrektebb fogalmazásra biztassalak. Amúgy sok örömöt a blogodhoz. Somogyi Szilvi

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók